Onze missie is tekst op de agenda. Onze brandstof bestaat uit succesvolle cursisten die de kennis toepassen.

Wim van der Mark schrijfcoach 

Ik was al in de jaren 80 van de vorige eeuw gefascineerd door de kracht van tekst. Ik vond het wonderlijk wat een andere kopzin boven een direct mailbrief voor effect had. Ik was tot 1990 verkoopleider bij Vierhand Direct Marketing. Voor onze klanten organiseerden we tweedaagse seminars met Professor Siegfried Vögele.

Martin van Kranenburg neuromarketeer 

Daar zat ik dan. Op het puntje van mijn stoel. Als de dag van gisteren zie ik mij nog zitten op het event van de Psychologie van het Overtuigen met Robert Cialdini van Denkproducties. Hoe krijg je eerder een "ja" op jouw verzoek. Magisch. Hoe vertaal ik dit naar online? Als je die neurolaag over tekst legt... daar ligt het goud. 

Etienne Donicie

Etienne Donicie

schrijfcoach en strateeg

Het Slagersvakblad of Schoenvisie. Dat waren de stageopties in 1995 in mijn eindexamenjaar op de School voor Journalistiek. Dacht het niet! Het alternatief: stage bij een piepklein internetbedrijfje. Het web greep me meteen. Sindsdien eet ik online copy en content voor ontbijt, lunch én diner.

In een tijd waarin we overspoeld worden met marketingboodschappen is aandacht het nieuwe goud.

Wij geloven dat:
- Als je de kennis van het brein toepast in tekst je jouw verhaal wél direct laat binnenkomen.- Als je tekst als team of met een collega structureel op de agenda zet, je tekst wel wordt gelezen. - Iedereen dat kan. Het is tenslotte jouw verhaal. 
Je teksten komen direct binnen als je duidelijk, volledig en doelgericht schrijft. Je komt slimmer, deskundiger en betrouwbaarder over. Je hoeft het niet altijd zelf te schrijven, maar als jij het niet kan beoordelen of het goed genoeg is. Wie dan wel?


Met de Cialdini-principes in je tekst overtuig je

Robert Cialdini mag natuurlijk niet ontbreken op deze pagina. Zonder hem was er geen Schrijven voor het Brein. In november 2021 was hij weer in Nederland. Hij wilde natuurlijk graag met ons op de foto. Nou vooruit dan :)

nullnullnullnullnullnullnull

The making of....

Hier zie je Martin aan het werk bij studio Wim van der Mark in Hoofddorp. Hoe kun je winnen met verliestaal?


Schaarste is naast sociale bewijskracht een van de meest gebruikte principes van Cialdini om eerder een (kleine) ”ja” te krijgen op jouw verzoek. Maar hoe vertaal je dat in tekst?