Martin van Kranenburg

Eén van de meest gevraagde conversie & neuromarketing en AI spreker in Nederland. Beeckestijn Business School docent van het jaar 2021, 2023 . Best beoordeelde spreker op de Webwinkel Vakdagen 2021, 2023 en 2024.  

Martin van Kranenburg

Tekst is de meest onderschatte skill voor conversie. Neuromarketing en ChatGPT dé sleutels tot succes! 

De rode draad in mijn werk is om online van zoekers, boekers te maken. Conversie dus. Een "boeker" kan ook iemand zijn die een afspraak met jou wil maken, een whitepaper wil downloaden of zich aanmeldt voor de nieuwsbrief. Elke website, elke landingspagina, elke e-mail heeft een doel. Daar ga je maximaal voor. De juiste tekst is hierbij essentieel. Het kan je verhaal maken of kraken. 


+ 25 jaar ervaring in online marketing 

Dit jaar ben ik 55 geworden en zit ik 25 jaar "in het vak" zoals ze dat zo mooi noemen. In de vorige eeuw stond ik aan de wieg van de website van D-reizen.nl. De komst van het internet heb ik vanaf het begin mee mogen maken. Daarna de opkomst van de mobiel en nu zitten we midden in het AI en ChatGPT tijdperk. Never a dull moment. 


Ik ben met veel plezier kerndocent bij Beeckestijn Business School in Leusden en docent, trainer bij meerdere mooie organisaties zoals NIMA, Emerce, Erasmus Marketing Institute, SchaalX en NXT Pharma. Ik woon met mijn gezin in het prachtige Amersfoort.


Gefascineerd door de kracht van het brein in combinatie met tekst

Ik ben geen wetenschapper, maar vind de werking van het brein magisch. De kennis ervan is onmisbaar voor iedere marketeer, ondernemer en copywriter die een ander mee wil nemen in zijn of haar verhaal. Als je begrijpt hoe het brein beslist, kan je het positief beïnvloeden. Op een goede manier, eerlijk en oprecht. 


Een jongensdroom die uitkomt 

Op 26 november 2020 is de e-learning Schrijven voor het Brein gelanceerd. Maandelijks komen er nieuwe leden bij. Ook veel gedreven teams haken aan. Teams die zien dat als je dezelfde taal spreekt je meer rendement en resultaat haalt uit alles wat je doet. Het is echt genieten om te zien hoe teams tekst structureel op de agenda zetten en autonoom groeien. Zij groeien door meer uit hun bestaande bezoekers te halen. 


5000 boeken verkocht


Kennis delen via de e-learning is al een feest. Maar een eigen boek, dat was toch altijd wel een jongensdroom. Ongekend trots dat we in een jaar tijd meer dan 5.000 boeken hebben verkocht. En dan ook nog eens als eigen uitgever.


Live trainingen ChatGPT, exclusief voor deelnemers van de e-learning 

Sinds 30 november 2022 ziet de wereld er anders uit. De komst van AI en ChatGPT biedt enorme kansen. Uiteraard bewegen we weer mee. Samen met Etienne Donicie en mij kan je als cursist 1 hele dag aan de slag met ChatGPT.  Alle deelnemers hebben al de basiskennis van Schrijven voor het Brein en gaan een dag aan de slag met ChatGPT.


Wil je meer leren? Ik zie je graag bij een van de komende online review masterclasses of bij de live training ChatGPT. Heb je nog een vraag? Stuur dan een mail naar martin@schrijvenvoorhetbrein.nl of bel me op 06-39 66 23 79.

Remy Gieling

Slechts weinigen begrijpen de onderbewuste taaltrucs die ons brein prikkelen. Nog minder weten deze lessen helder en begrijpelijk te vertalen naar de belevingswereld van ondernemers, marketeers, journalisten en copywriters. Martin van Kranenburg is de uitzondering op de regel. Zijn "Schrijven voor het brein-filosofie" is van onschatbare waarde voor iedereen die met geschreven teksten een ander wil overtuigen of motiveren.

Remy Gieling: Co-founder ai.nl | Voormalig hoofdredacteur MT/Sprout

Beeckestijn Business School docent van het jaar 2021 en 2023

Een 8,9 op basis van honderden reviews over een heel jaar. 

nullnullnullnullnull